Nieuwbouwwoning R - B

De woning is opgevat als een hedendaags bouwvolume met plat dak.

Concept & Uitvoering

Het gelijkvloers bevat alle leefruimtes en de nodige bergruimtes. De verdieping bevat alle nachtfuncties. Het volume op de verdieping is kleiner dan het gelijkvloers en springt terug tov de voorgevel van het gelijkvloers volume. Verder is het zicht naar de achtertuin gemaximaliseerd door op deze plaats grote raampartijen aan te brengen op het gelijkvloers en een bandraam op de verdieping. De nieuw te bouwen woning is voorzien van alle hedendaags comfort. De inkom aan de rechterzijde wordt geaccentueerd door een voorportaal waarbij het volume de volledige contouren volgt van het maximaal te bouwen gelijkvloers volume.

ontwerp: 2005
opdrachtgever: R - B
ligging: Lubbeek
uitvoering: 2006-2007
1 · 2 · 3