Verbouwing L - B

De verbouwing van deze woning zal binnen het bestaande volume gebeuren.

Concept & Uitvoering

Het bestaand volume is opgevat als een klassiek bouwvolume met schilddak en een dakhelling van 40°. Het dak wordt vernieuwd binnen hetzelfde volume.

Het gelijkvloers bevat alle leefruimtes en de nodige bergruimte met garage en de verdieping alle nachtfuncties. Verder is het zicht naar de achtertuin gemaximaliseerd door op deze plaats grote raampartijen aan te brengen. Aan de zuidkant wordt een zonneterras opgetrokken. De te verbouwen woning zal voorzien zijn van alle hedendaags comfort. Het gebouw zal sober en introvert zijn van uitzicht en tegelijkertijd is ze subtiel geïntegreerd in de bestaande context. De landbouwzone links van de woning wordt volledig vrijgehouden van verharding of bebouwing.

ontwerp: 2009
opdrachtgever: L - B
ligging: Aarschot
uitvoering: 2010-2011
1 · 2 · 3 · 4