Verbouwing V - G

De bestaande achterbouwen en koterijen van deze woning worden afgebroken en vervangen door een nieuwbouwvolume.

Concept & Uitvoering

Het nieuwe volume met sheddakconstructie contrasteert enigszins met de bestaande woning. De reden hiervan is enerzijds om de maximale voorziening van fotovoltaïsche panelen op de zuidelijk georiënteerd sheddaken te voorzien en anderzijds om een hedendaags bouwvolume toe te voegen dat in dialoog gaat met de bestaande woning. De opbouw van het nieuwbouwvolume is voorzien in een houtskeletbouwframe dat aan de buitenzijde wordt bekleed met geïsoleerde sandwichgevelpanelen. Door de donkere kleur van de steentapijtcoating op deze gevelpanelen wordt het contrast tussen oud en nieuw nog bijkomend geaccentueerd.
In de nieuwbouw zijn een aantal lokalen voorzien die dienst doen voor de functie van onthaalmoeder. De speelruimte, de wasplaats/kitchenette, en eetplaats in de achterbouw zijn allemaal voorzien voor de kinderen. Op de verdieping zullen enkele ruimtes als slaapgelegenheid dienen.

ontwerp: 2010
opdrachtgever: V - G
ligging: Lummen
uitvoering: 2012-2013
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8