Verbouwing G - R

Dit project is een verbouwing en uitbreiding van een woning in halfopen verband.

Concept & Uitvoering

De opzet van de verbouwing van de naastliggende woning is om het bestaande bouwvolume te behouden in zijn karakter en verschijningsvorm. De enige veranderingen die er worden voorzien zijn het toevoegen van een aantal raamopeningen ter bevordering van de lichtinval en het zich naar buiten. Links van deze hoofdbouw worden de bestaande aanbouwen, die in zeer slechte staat zijn, volledig afgebroken en vervangen door een strak en hedendaags nieuwbouwvolume met plat dak. Om het contrast met het bestaand bouwvolume te versterken wordt deze bekleed met een grijs-beige eternit beplating. Door het nieuwbouwvolume zodanig te positioneren wordt de diepe voortuin terug betrokken bij de woning. Achteraan de woning wordt door de afbraak van de bestaande koterijen terug buitenruimte vrijgemaakt.
De bestaande erker tegen de voorgevel, die over de 2 woningen loopt, wordt vervangen door een hedendaagse versie bekleed met het zelfde materiaal als het nieuwbouwvolume.

ontwerp: 2010
opdrachtgever: G - R
ligging: Ham
uitvoering: 2011-2012
1 · 2 · 3 · 4 · 5