Verbouwing M - S

Dit project situeert zich in Spanje aan de Costa Blanca. Dit pand is aangekocht door een opdrachtgever uit België als buitenverblijf.

Concept & Uitvoering

De woning dateert van de jaren 70 en was bijgevolg behoorlijk gedateerd en niet meer aangepast aan de hedendaagse woonbehoeften. Gezien de nieuwe eigenaar een gezin betreft met 4 kinderen was de grootste uitdaging om binnen het bestaand bouwvolume 5 slaapkamers te creëren. De woning was tevens zeer onlogisch opgedeeld met veel verloren ruimtes. Het leefgedeelte is dan ook volledig opengegooid. De bestaande raamopeningen zijn vergroot om meer licht en zicht naar binnen te trekken. Het resultaat is een moderne woning met open leefkeuken maar met respect voor de bestaande architectuur van de woning in typisch Spaanse bouwstijl.

ontwerp: 2009
opdrachtgever: M - S
ligging: Calpe (Spanje)
uitvoering: 2010
1 · 2 · 3 · 4