Verbouwing H - O

De verbouwing van deze woning situeert zich vooral intern af owv de beperkte oppervlakte op het perceel.

Concept & Uitvoering

Daar het gebouw op een vrij beperkt hoekperceel staat, er was enkel een tuintje op de linkerhoek, heeft de verbouwing van de woning zich vooral intern afgespeeld. Ook op bouwfysisch vlak zijn er de nodige aanpassingen gerealiseerd.
Werken en slapen gebeurt op het gelijkvloers en wonen op de verdieping. De bestaande schuren worden mee opgenomen in het woongedeelte. De buitenruimte is vooral opgevat als terrassen. Het bestaande patioterras aan de achterzijde van de woning wordt behouden en zelfs vergroot door het gedeeltelijk in de woning te laten gaan. Op de verdieping is de hoek van het gebouw opengewerkt en omgevormd tot een dakterras dat aansluit op het woongedeelte.
Het gebouw heeft na de verbouwing zijn karakter bewaard maar vertoont op sommige plaatsen een toevoeging van een hedendaags accent.

ontwerp: 2003
opdrachtgever: H - O
ligging: Tienen
uitvoering: 2004
1 · 2 · 3 · 4