Verbouwing woning met architectenpraktijk

De bestaande woning was vroeger een hoeve met een grote schuur en stal onder één dak, de zogenaamde langgevelhoeve.

Concept & Uitvoering

De bestaande woning was dringend aan verbetering toe, zowel op bouwfysisch als op functioneel vlak. Er was vooral noodzaak aan een ruimtevergroting van de bestaande woning.Deze uitbreiding heeft zich vertaald in een sober en modern stalen volume dat dwars over het bestaand volume is geplaatst. In dit nieuwe volume zijn alle bijkomende functies ondergebracht voor een ééngezinswoning. Het nieuwe volume is een hedendaagse toevoeging die de bestaande woning volledig respecteert, doordat deze in zijn originaliteit volledig bewaard zal blijven. Zo zijn alle bestaande materialen zichtbaar behouden gebleven, zowel voor de gevels, het dak als het interieur (de schuur). Oud en nieuw worden, bij deze verbouwing, bij elkaar gebracht op een dusdanige manier dat ze elkaar respecteren in hun eigenheid en hun tijdsgeest kunnen blijven uitdrukken. In de verbouwing is ook ruimte voorzien voor mijn architectenbureau. De verbouwing vertoont de combinatie van oud en nieuw die past in de filosofie van de hedendaagse architectuurtendenzen.

   Klik hier voor het interieur van dit project

 

ontwerp: 2000
opdrachtgever: Geert Houtmeyers
ligging: Meldert - Lummen
uitvoering: 2008-2013
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9