Inrichting leefruimte

De inrichting van de laatste fase van deze renovatie is gerealiseerd in de bestaande ruimtes zodoende dat men het totaalvolume van de binnenruimte blijft aanvoelen.

Concept & Uitvoering

Het concept van de inrichting van de verschillende ruimtes is eigenlijk opgevat als afzonderlijke autonome volumes geplaatst in de binnenruimte van de woning.
Zo is de keuken opgevat als 2 afzonderlijke keukenblokken. Het werkgedeelte is een groot kookeiland dat naast het kook en afwasgedeelte volledig is opgevuld met ladekasten. Het achterste volume heeft een hoog gedeelte waarin alle toestellen zijn verwerkt en een laag gedeelte dat als aanvulling fungeert voor het werkvlak van het kookeiland. Om een uniform en sober karakter te behouden is er maar één materiaal gebruikt, nl. een witte laminaat.
In de leefruimte en de TV kamer is volgens hetzelfde concept gewerkt. Naast de L-vormige zithoek aangevuld met 2 bijzettafeltjes is er aan de andere zijde van de ruimte een TV-meubel voorzien. Ook hier is er weer gewerkt met slechts één materiaal, de witte laminaat maar dan in een hoogglans uitvoering. alle verlichting is van het led type en tevens is er gewerkt met indirecte verlichting voorzien van een RGB sturing om verschillende sferen te creëren in de ruimte. 
In de kinderslaapkamers zijn 2 wanden volledig ingevuld met een kastenwand. uitgevoerd in een witte laminaat. Om hier een leuk accent te geven zijn er enkele kastdeuren uitgevoerd in een felle kleur.

Achteraan de woning is in de bestaande ruimte een overdekt terras voorzien. Deze geeft uit op de tuin van de woning en heeft aldus een volledig zich hierop.

 Klik hier voor het exterieur van dit project

Een virtuele rondleiding in ons kantoor, kan je hier terugvinden.

ontwerp: 2012
opdrachtgever: Houtmeyers-Bosmans
ligging: Lummen - Meldert
uitvoering: 2008-2013
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9