Tuincentrum Boons - Steegmans bvba

De verbouwing van een winkel met kantoor en werkhuis.

Concept & Uitvoering

De verbouwing van het kantoorgedeelte zal volledig binnen de bestaande bebouwing gebeuren. Deze kantoorruimtes zullen aangepast worden aan de moderne voorzieningen die zich vandaag opdringen. Het werkhuis krijgt een nieuwe refter en sanitairgedeelte voor het personeel alsook een vernieuwde wachtruimte voor de klanten. Bij de verbouwing van het winkelgedeelte echter zal de volledige voorgevel vernieuwd worden alsook het voorste gedeelte van de winkel. Dit wordt in hoogte verdubbeld zodoende dat het winkelgedeelte meer licht en ruimte krijgt. Hierdoor zal de winkel meer uitstraling naar buiten toe krijgen en zal de verhoogde binnenruimte het toelaten om het tuinmeubilair beter te kunnen exposeren.
Om de bestaande bebouwing links en rechts van het vernieuwde gedeelte te actualiseren, zal de woning bepleisterd worden en het magazijn rechts bekleed met houten planchetten. De inkom van de winkel zal ook duidelijk gemaakt worden door dit in een naar voorspringend volume te voorzien. Hierdoor ontstaat er een inkomsas voorzien van een automatische schuifdeur wat de toegankelijkheid voor de klanten vergemakkelijkt. Het winkelgedeelte zal ook voor een deel uitgebreid worden in het bestaande magazijn dat grenst rechts van de winkel. Het resterende winkelgedeelte zal intern volledig heringericht worden en de bouwfysische aspecten (renovatie daken, vervangen enkele beglazing) zullen ook aangepakt worden.

ontwerp: 2006
opdrachtgever: Gebart NV
ligging: Tessenderlo
uitvoering: 2009-2010