LRV Moedige Dravers Meldert vzw

Bouwen van een rijhal voor vzw De Moedige Dravers Meldert op het terrein van de kerkfabriek St. Willibrordus Meldert.

Concept & Uitvoering

Het gebouw zelf is opgevat als een staalconstructie die aan de buitenzijde hoofdzakelijk is aangekleed met rode sierbetonblokken van groot formaat. Door dit materiaal toe te passen is het gebouw tov de aanwezige bebouwing goed geïntegreerd waardoor er een harmonieus geheel is ontstaat.
De eerste fase is reeds voltooid. Deze omvatte het bouwen van het eerste deel van de hal, met een diepte van 40 m. In de tweede fase zou dit doorgetrokken worden tot 60m diepte. Daarom zal de achtergevel in de 1ste fase opgevat worden als een wachtgevel. Deze gevel zal dan ook voorlopig bekleed worden met grijze stalen profielplaten. Deze kunnen bij de uitbreiding achteraf gemakkelijk verwijderd worden.
Gezien de inplanting van het gebouw gevolgen had voor de reeds voorziene aanleg van het terrein hebben we naar een oplossing gezocht die een minieme impact had op deze voorziene aanleg. Het gebouw is zodanig ingepland dat we rond het gebouw een groene buffer konden creëren die de omvang van het gebouw enigszins reduceert.

ontwerp: 2006
opdrachtgever: LRV Moedige Dravers Meldert vzw
ligging: Meldert - Lummen
uitvoering: 2006
1 · 2