Verbouwing W - S

De verbouwing van een bestaande woning waarbij de bestaande veranda vervangen wordt door een nieuw volume met plat dak en luifel.

Concept & Uitvoering

Het betreft hier de verbouwing van woning met zadeldak, met hierachter een veranda in hout.

In de bestaande woning zullen de leefruimtes verbouwd worden. Enkel de nachtvertrekken zullen aan de buitenzijde in een latere fase bekleed worden met isolatie en een gevelbepleistering.

De veranda zal worden afgebroken, en worden vervangen door nieuw volume met plat dak en luifel. Deze uitbreiding is zeer hedendaags en open opgevat. Mede door de plaatsing van grote glaspartijen aan de achterzijde zal het daglicht maximaal binnenvallen in de nieuwe uitbouw alsook in de bestaande leefruimtes van de woning. Aansluitend op dit nieuw volume is er een groot terras voorzien in hout. Mede door het niveauverschil tussen de woning en de tuin kijkt dit terras uit op te tuin die volledig zuid georiënteerd is.

Eindresultaat is een hedendaagse facelift van de bestaande woning met integratie van een modern en strak nieuwbouwvolume achteraan de woning.

ontwerp: 2012
opdrachtgever: W - S
ligging: Meldert - Lummen
uitvoering: 2013- heden
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7