Nieuwbouwwoning S - A

Deze woning werd ontworpen volgens een klassieke stijl.

Concept & Uitvoering

 De woning is opgevat als een klassiek bouwvolume met zadeldak. Links vooraan is er een uitbouw voorzien voor de garage, links achteraan is een erker voorzien als ontbijthoek aan de keuken.

Ook is er links achteraan een helling voorzien als toegang naar de kelder.

Verder is het zicht naar de achtertuin gemaximaliseerd door op deze plaats grote raampartijen aan te brengen.

Voor de gevel hebben we gewerkt met 3 materialen. Een recuperatiesteen als hoofdonderdeel aangevuld met sidings voor de garage en crepi als accent aan de voordeur. De plint in blauwe hardsteen rondom de woning en aan de voordeur mocht uiteraard ook niet ontbreken in dit klassiek ontwerp.

Deze woning is opgevat als een zeer lage energiewoning. Door een combinatie van een doorgedreven isolatiepakket in combinatie met een ventilatiesysteem met balansventilatie en warmterecuperatie op de retourlucht en een lucht-water warmtepomp zijn we erin geslaagd om tot een zeer laag energieverbruik te komen. Door later mogelijks PV panelen aan te brengen voor opwekking van elektriciteit zou deze woning volledig energieneutraal kunnen worden.

ontwerp: 2011
opdrachtgever: S - A
ligging: Meldert - Lummen
uitvoering: 2012-2013
1 · 2 · 3