Nieuwbouwwoning S - G

De woning is opgevat als een hoofdvolume met zadeldak, met daarachter een volume met plat dak.

Concept & Uitvoering

Het gelijkvloers is opgevat als een open ruimte met grote glaspartijen aan de tuinzijde. Op de eerste verdieping is er naast de nachtfuncties ook een berging aangebracht. Dit om de openheid van het gelijkvloers maximaal te behouden en geen extra ruimte te verliezen voor bergruimte. Op de dakverdieping is er tevens naast de 2 bijkomende slaapkamers een technische berging voorzien. De opzet bestond erin om de bergruimtes te verspreiden over de verschillende bouwlagen zodoende dat de compactheid van de woning gegarandeerd bleef. Naar materiaalgebruik is er gewerkt met 2 kleurtinten nl. een grijs genuanceerde kleur voor de gevelstenen en antracietkleur voor de overige gevelmaterialen. Hierdoor ontstaat er een sober uitzicht en is er een mooie eenheid in de gevels.

Verder is deze woning opgevat volgens het concept van een zeer lage energiewoning.

ontwerp: 2011
opdrachtgever: S - G
ligging: Aarschot
uitvoering: 2012-2013
1 · 2 · 3