Inrichting van een funerarium

Voor de inrichting van het funerarium was het de bedoeling een sobere, introverte sfeer te creëren in een modern interieur.

Concept & Uitvoering

In het funerarium was het uitgangspunt voor het interieurconcept het flexibel gebruik van de verschillende ruimtes. Zo wordt in de aula een ingetogen sfeer gecreëerd door het gebruik van donkere theatergordijnen in ovaalvorm in combinatie met verschillende lichtkoepels dewelke rondom afgewerkt werden met gekleurde ledverlichting. Door te werken met verschuifbare gordijnen is de aula op verschillende manieren te gebruiken afhankelijk van het aantal verwachte bezoekers. De begroetingsruimtes zijn eveneens flexibel in gebruik door hier het gebruik van de theatergordijnen te herhalen. De verschillende koffieruimtes zijn af te sluiten dmv verschuifbare wanden en akoestische gordijnen. De kleuren van de wanden worden sober gehouden in wit- en grijstinten, maar opgefleurd met gekleurde kunstwerken afhankelijk van het seizoen. Het meubilair in de bureau- en ontvangstruimte is maatwerk dat werd ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met een schrijnwerker. De zwarte tafels in de koffieruimte worden gecombineerd met zwarte en licht houten stoelen voor een speels effect.

Klik hier voor het exterieur van dit project.

ontwerp: 2013
opdrachtgever: Joalkoba BVBA
ligging: Diepenbeek
uitvoering: 2012-2013
1 · 2