Joalkoba bvba

Dit project bestaat uit het bouwen van een funerarium met 6 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Concept & Uitvoering

Het gelijkvloers is volledig ingevuld met ruimtes ten behoeve van het funerarium. Het beschikbare perceel is op het gelijkvloers voor 2/3 ingevuld met bebouwing. Achteraan is de resterende 1/3 ingevuld als buitenruimte. Deze buitenruimte is betrokken op de achterliggende ruimtes van het funerarium (begroetingsruimtes en aula). Op de verdieping zijn de appartementen voorzien. Deze zijn opgevat als doorzonappartementen met dus zowel een inpandig terras aan de voorzijde als een groot terras aan de achterzijde. Gezien de locatie van dit project tegenover een kloostergebouw met een geklasseerde gevel enerzijds en een van toepassing zijnde BPA anderzijds was het zeer belangrijk om de voorgevel van het gebouw een zekere beeldregie te geven die correspondereerde met de eisen opgelegd in het BPA en deze van de geklasseerde gevel van het tegenoverliggend klooster. Zodoende resulteerde dit in beeld dat een schakeling van aaneengesloten wooneniteiten weergeeft en het uitzicht van een monotoom bouwblok werd vermeden. De invulling van de gevel met een ritme van raam en deuropeningen alsook de inpandige terrassen maakt het beeld compleet.

 Klik hier voor de link naar het funerarium

ontwerp: 2009
opdrachtgever: Joalkoba BVBA
ligging: Diepenbeek
uitvoering: 2012-2014
in samenwerking met: Nexilis bvba studiebureau energietechnieken
1 · 2 · 3 · 4