Verbouwing R - C

Deze bestaande woning is gelegen in landbouwgebied met een prachtig zicht op het omliggende landschap en grenzend aan een natuurgebied.

Concept & Uitvoering

De woning zelf zal grondig verbouwd worden en helemaal aangepast worden aan een hedendaagse wooncomfort. Gezien het uitgebreid programma gevraagd door de opdrachtgever is er een uitbreiding voorzien aan het bestaande bouwvolume. Zowel het interieur als het exterieur van de bestaande woning zal helemaal omgevormd worden naar een moderne look. De buitenzijde van de bestaande woning alsook de uitbreiding wordt helemaal bekleed met een nieuwe gevelsteen. Ook op bouwfysisch vlak zal de woning grondig aangepakt worden. De bedoeling was alvast om het globaal isolatiepeil van de woning behoorlijk te verbeteren. Dit zal oa verwezenlijkt worden door het aanbrengen van een isolatieschil over de volledig oppervlakte van de woning (vloer-gevel-dak). Dit gecombineerd met een energiezuinig ventilatiesysteem en grote raampartijen op de zonlichtzijde zal ervoor zorgen dat het energieverbruik van de woning drastisch zal verminderen waardoor een compact en energiezuinig verwarmingssysteem kan voorzien worden (finnoven).
Met deze woning heeft ons kantoor de Award meest duurzame renovatie 2014 in de wacht gesleept. Een initiatief van DUBO Limburg ism de Confederatie Bouw Limburg.

ontwerp: 2009
opdrachtgever: R - C
ligging: Meldert - Lummen
uitvoering: 2011-2013
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11