Nieuwbouwwoning S - S

Deze nieuwbouwwoning is een hedendaagse woning met een moderne vormgeving.

Concept & Uitvoering

Aan de voorzijde van de woning is aan de linkerzijde een overdekte autostaanplaats voorzien voor 2 wagens. De inkom is aan de rechtzijgevel voorzien en wordt geaccentueerd door een verbrede houten kaderconstructie rondom de deur. De woning op zich is opgebouwd in een hoofdvolume dat parallel loopt met straat. Op het gelijkvloers is er een blokvormige uitsprong naar achteren toe voorzien. Hierin zit de leefruimte vervat met zithoek en eetplaats. Op de verdieping zijn in het hoofdvolume de slaapkamers vervat. Grote raampartijen in de achtergevel laten het daglicht maximaal naar binnenstromen en geven een open zicht naar de achtergelegen tuin. Er werd een gevelsteen gekozen met een kleurschakering van bruin naar grijs. Deze schakering geeft de gevel een extra accent. Het buitenschrijnwerk zal in hout uitgevoerd worden dat natuurlijk zal vergrijzen. Dit om ecologische redenen enerzijds en om mooi aan te sluiten met de gekozen gevelsteen anderzijds.
Verder is deze woning opgebouwd volgens het concept van een ecologische lage energiewoning. De buitenschil opgebouwd in een houtskeletframe zal een voldoende groot isolatiepakket mogelijk maken. Dit in combinatie met balansventilatiesysteem en grote glasvlakken op het zuiden maken dat deze woning zeer weinig energie zal nodig hebben om het binnenvolume op comforttemperatuur te brengen.

ontwerp: 2010
opdrachtgever: S - S
ligging: Ham - Kwaadmechelen
uitvoering: 2012-2013
1 · 2 · 3 · 4 · 5