Nieuwbouwwoning J - H

De woning is opgevat als een klassiek bouwvolume met twee bouwlagen en een zadeldak met een dakhelling van 40°.

Concept & Uitvoering

Het gelijkvloers van de woning bevat alle leefruimtes met de nodige bergruimte en garage. De verdieping bevat alle nachtfuncties. Verder is het zicht naar de achtertuin op het gelijkvloers gemaximaliseerd door op deze plaats grote raampartijen aan te brengen. De nieuw te bouwen woning is een passiefwoning volgens het massief passief principe en zal ook voldoen aan alle voorwaarden om gecertificeerd te worden als passiefwoning. Rekening houdend met dit concept is de voorgevel relatief gesloten terwijl de achtergevel zoveel mogelijk is opengewerkt om zoveel mogelijk van het natuurlijk zonlicht te profiteren. De woning zal een lage impact hebben op het milieu en omgeving mede door het zeer lage energieverbruik door toepassing van hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp en een zonneboiler. Er is ook een groendak voorzien op het plat dak in de achtergevel dat voor extra buffering van regenwater zal zorgen.

ontwerp: 2010
opdrachtgever: J - H
ligging: Kuringen
uitvoering: 2011-2013
1 · 2 · 3