Verbouwing V - C

Een verbouwing van een langgevelhoeve met behoud van het originele architecturale karakter.

Concept & Uitvoering

Deze langgevelhoeve bestaat uit een hoofdgebouw (woning) met 2 volwaardige bouwlagen met een zadeldak en een schuur met 1 bouwlaag met zadeldak. De opdracht bestaat erin de schuur bij de woning te betrekken en deze te voorzien van alle hedendaags comfort. De schuur zal langs de binnenzijde geïsoleerd worden en wordt hierbij omgevormd tot keuken, eetruimte en de nodige bergruimtes. In de schuur zullen enkele nieuwe raamopeningen bijgemaakt worden zodat er voldoende lichtinval is en tevens een mooi zicht op de tuin. De raamopeningen van het hoofdgebouw blijven behouden zodat hier niets aan het uitzicht veranderd. Het bestaande uiterlijk van de woning met schuur wordt gerespecteerd waardoor het originele karakter behouden blijft.

ontwerp: 2013
opdrachtgever: V - C
ligging: Schulen
1 · 2 · 3