Verbouwing D - H

Verbouwing van een woning met uitbreiding door een nieuw volume en verhoogd terras.

Concept & Uitvoering

Deze woning wordt intern op het gelijkvloers verbouwd door de keuken en leefruimte open te trekken en een groter ruimtelijk gevoel te creëren. De raamopeningen in de achtergevel wordt daarom vergroot. Verder was er de vraag om extra bergruimte te voorzien door een herverdeling van de bestaande ruimtes. Rechts van de woning wordt een nieuw volume bijgebouwd in een houtskelet dat afgewerkt wordt met een houten gevelbekleding. In dit volume zal een dubbele garage en tuinberging zitten. Het nieuwe volume wordt verbonden met de bestaande woning door een luifel die doorloopt in het balkon aan de achtergevel. Er wordt ook een nieuw verhoogd terras voorzien zodat een optimaal contact met de tuin mogelijk is.
ontwerp: 2014
opdrachtgever: D - H
ligging: Diest
1 · 2