Verbouwing M-R

Volledige verbouwing van een woning met aandacht voor de huidige isolatie- normen.

Concept & Uitvoering

De woning is opgebouwd uit een hoofdvolume met enkele oude bijgebouwen achteraan. Van deze bijgebouwen wordt 1 volume bewaard. Het tussenvolume wordt afgebroken en er wordt een nieuwe volume voorzien tussen de hoofdwoning en het bijgebouw. In het nieuwe tussenvolume komt een open leefkeuken. Het bijgebouw wordt volledig open getrokken zodat er een overdekt terras ontstaat en er tevens een optimaal contact is vanuit de woning naar de tuin. De nieuwe gevels worden afgewerkt met een open houten gevelbekleding. De bestaande gevels worden geïsoleerd en voorzien van een gevelbepleistering. Op vraag van de bouwheer wordt de voorgevel in zijn originaliteit bewaard en dus ook langs de binnenzijde geïsoleerd.
ontwerp: 2014
opdrachtgever: M-R
ligging: Geetbets
uitvoering: 2017
1 · 2