Verbouwing B-J

Volledige verbouwing van een woning van de jaren '70.

Concept & Uitvoering

De opzet van deze renovatie was vooral om het woongedeelte intern op het gelijkvloers grondig te herschikken. De bestaande ruimtes waaronder de keuken en de berging zijn vrij klein en niet praktisch ingedeeld. In het nieuwe ontwerp is de keuken een volwaardige leefkeuken geworden die verbonden is met de bestaande leefruimte. Berging en wasplaats zijn ondergebracht in een nieuwe ruimte die rechtstreeks is verbonden met de kelder via een nieuwe trap. Het bestaande dak van de woning was dringend aan vernieuwing toe. De bestaande dakuitbouw aan de achtergevel wordt opnieuw bekleed met een houten gevelbekleding. Aan de voorzijde van het dak is een nieuwe uitbouw voorzien om extra daglicht naar binnen te brengen in de nachthal en meer nuttige ruimte te creëren op de bovenverdieping.

ontwerp: 2015
opdrachtgever: B-J
ligging: Herk-de-Stad
1 · 2